alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

sheperd-pie top

Το πιάτο αυτό είναι τόσο νόστιμο που μια μπουκιά του θα σας στείλει στον ουρανό! Χρησιμοποιήστε φρέσκα βότανα και λαχανικά και απογειώστε τη γεύση του

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

sheperd-pie top

Το πιάτο αυτό είναι τόσο νόστιμο που μια μπουκιά του θα σας στείλει στον ουρανό! Χρησιμοποιήστε φρέσκα βότανα και λαχανικά και απογειώστε τη γεύση του

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 3/4 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουτ. σουπ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 3/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο

Για από πάνω

  • 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 4 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 3/4 κιλό πατάτες καθαρισμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Γεμίζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και το βάζετε να βράσει. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνετε λίγο αλάτι και προσθέτετε τις πατάτες – που έχετε κόψει σε ομοιόμορφα κομμάτια. Αφήνετε τις πατάτες να βράσουν για 15 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώνετε τις πατάτες και τις μεταφέρετε σε ένα μπολ και τις πιέζετε με ένα πιρούνι ή το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Προσθέτετε όλα τα υλικά για τον πουρέ και ανακατεύετε. Διατηρείτε τον πουρέ ζεστό μέχρι να τον χρειαστείτε.


2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνετε τον κιμά και τον σοτάρετε ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει και να πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα και να σπάσει σε πολύ μικρά κομμάτια.


3. Προσθέτετε το δεντρολίβανο, το θυμάρι και το σκόρδο και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε το καρότο, το κρεμμύδι και ανακατεύετε. Ρίχνετε τον χυμό ντομάτας και το κρασί και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το ζωμό και μαγειρεύετε το μείγμα για 3 ακόμη λεπτά.


4. Αδειάζετε το μείγμα του κιμά σε ένα πυρέξ και το απλώνετε ομοιόμορφα. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνετε τον πουρέ και τον απλώνετε ομοιόμορφα – με το πίσω μέρος του κουταλιού - ώστε να καλύψετε τον κιμά. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 18 – 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα ο πουρές. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε την πίτα λίγο να σταθεί και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε εμπλουτίστε την πίτα με κιμά και πουρέ πατάτας με λίγο αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face