alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kebab-melitzanosalata top

ΚΕΜΠΑΜ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

kebab-melitzanosalata top

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό κιµά ανάµεικτο (αρνίσιο και µοσχαρίσιο)
  • 1 κρεµµύδι ψιλοτριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • 1 πρέζα κύµινο
  • 1 πρέζα µπαχάρι σε σκόνη
  • 1 πρέζα κόλιανδρο σε σκόνη
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. ξίδι λευκό
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 λεμόνι κομμένο ακτινωτά στα τέσσερα
  • 2 κουτ. σουπ. φρέσκο κόλιανδρο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τα κεμπάπ. Ρίχνετε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και τον κιμά και ζυμώνετε πολύ καλά με τα χέρια σας μέχρι να ενωθούν τα υλικά, περίπου 8 λεπτά. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.


2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την μελιτζανοσαλάτα. Πλένετε τις μελιτζάνες τις χαράσσετε κατά μήκος και τις βάζετε στο γκριλ του φούρνου ή επάνω σε σχάρα με κάρβουνα. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να καψαλιστούν ελαφρά, περίπου 25 λεπτά.


3. Βγάζετε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και τις ανοίγετε απαλά, αφαιρείτε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό το και το αδειάζετε στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και πολτοποιείτε καλά μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να σερβίρετε.


4. Βγάζετε το μείγμα του κιμά από το ψυγείο και πλάθετε με τα χέρια σας γύρω από τα καλαμάκια μπαμπού μακρόστενα κεμπάπ. Αλείφετε τα κεμπάπ με τη βοήθεια ενός πινέλου με το ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου στη μεσαία σκάλα ή σε σχάρα με κάρβουνα, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές, περίπου 10 λεπτά. Ψήνετε και τα λεμόνια με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω στο γκριλ του φούρνου ή σε σχάρα με κάρβουνα για 10 λεπτά. Σερβίρετε τα κεμπάπ με την μελιτζανοσαλάτα και τα ψητά λεμόνια.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να τα συνοδεύσετε και με πιτούλες για σουβλάκι ψητές στα κάρβουνα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face