Για 4 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τα κεμπάπ. Ρίχνετε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και τον κιμά και ζυμώνετε πολύ καλά με τα χέρια σας μέχρι να ενωθούν τα υλικά, περίπου 8 λεπτά. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την μελιτζανοσαλάτα. Πλένετε τις μελιτζάνες τις χαράσσετε κατά μήκος και τις βάζετε στο γκριλ του φούρνου ή επάνω σε σχάρα με κάρβουνα. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να καψαλιστούν ελαφρά, περίπου 25 λεπτά.
3. Βγάζετε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και τις ανοίγετε απαλά, αφαιρείτε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό το και το αδειάζετε στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και πολτοποιείτε καλά μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να σερβίρετε.
4. Βγάζετε το μείγμα του κιμά από το ψυγείο και πλάθετε με τα χέρια σας γύρω από τα καλαμάκια μπαμπού μακρόστενα κεμπάπ. Αλείφετε τα κεμπάπ με τη βοήθεια ενός πινέλου με το ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου στη μεσαία σκάλα ή σε σχάρα με κάρβουνα, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές, περίπου 10 λεπτά. Ψήνετε και τα λεμόνια με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω στο γκριλ του φούρνου ή σε σχάρα με κάρβουνα για 10 λεπτά. Σερβίρετε τα κεμπάπ με την μελιτζανοσαλάτα και τα ψητά λεμόνια.
Αν θέλετε μπορείτε να τα συνοδεύσετε και με πιτούλες για σουβλάκι ψητές στα κάρβουνα.