Για 6 άτομα ()
1. Ρίχνετε σε ένα μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά, τα αυγά, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και τα ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 1 – 2 λεπτά, και το αφαιρείτε. Προσθέτετε την ντομάτα, σβήνετε με το κρασί και βράζετε τη σάλτσα για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε ρίχνετε τον βασιλικό και ανακατεύετε.
3. Παίρνετε ένα ταψί και στρώνετε τις φέτες τις πατάτας. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη σάλτσα.
4. Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθετε μικρά κεφτεδάκια. «Φυτεύετε» τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και προσθέτετε 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Σκεπάζετε το ταψί με μια βρεγμένη λαδόκολλα.
5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Ξεσκεπάζετε το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 20 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, πασπαλίζετε με λίγο βασιλικό και σερβίρετε.
Μπορείτε στη βάση του ταψιού να στρώσετε και ροδέλες κρεμμυδιού. Επίσης αντί για πατάτες μπορείτε να βάλετε γλυκοκολοκύθα.