Για 4 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά, τα μπαχαρικά και τα φυστίκια Αιγίνης, προσθέτετε το αλάτι και ζυμώνετε καλά. Πλάθετε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
2. Καθαρίζετε τα κυδώνια από τη φλούδα τους, χωρίς να τα κόψετε και με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τα κουκούτσια. Τα κόβετε σε ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα αραδιάζετε σαν αλυσίδα γύρω – γύρω μια φέτα κυδώνι, ένα κεφτεδάκι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Περιχύνετε με το πετιμέζι και το κρασίκαι μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια, περίπου 30 λεπτά.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κυδώνια με ξινόμηλα.