alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

KOYNELI-TYRAVGOULO large

Ένα ιδιόμορφο κουνέλι αυγολέμονο που συνδυάζεται με τριμμένο κεφαλοτύρι και κόκκινο κρασί. Παραδοσιακή ξεχασμένη συνταγή της Σαντορίνης

ΚΟΥΝΕΛΙ ΤΥΡΑΥΓΟΥΛΟ

KOYNELI-TYRAVGOULO large

Ένα ιδιόμορφο κουνέλι αυγολέμονο που συνδυάζεται με τριμμένο κεφαλοτύρι και κόκκινο κρασί. Παραδοσιακή ξεχασμένη συνταγή της Σαντορίνης

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 μέτριο κουνέλι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί ξηρό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι μαύρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μια βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε με μια ξύλινη σπάτουλα ζωηρά και ρίχνετε αμέσως τα κομμάτια από το κουνέλι.

 

2. Μόλις το κουνέλι αρχίσει να ροδίζει, προσθέτετε τα φύλλα της δάφνης, το σκόρδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και το κρασί μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό. Σιγοψήνετε για 30 - 40΄ με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.

 

3. Όταν γίνει το κουνέλι τρυφερό χαμηλώνετε την θερμοκρασία, τόσο, ώστε να σιγοβράζει το φαγητό. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ με αυγοδάρτη ή πιρούνι. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε στο μπολ με τα αυγά 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό από την κατσαρόλα, κουταλιά -κουταλιά.

 

4. Στο τέλος ρίχνετε το τριμμένο κεφαλοτύρι ελάχιστο πιπέρι και αδειάζετε το μείγμα αυγού στην κατσαρόλα. Αφήστε το φαγητό να βράσει μόλις 2΄και αποσύρετε. Σερβίρετε το κουνέλι τυραύγουλο ζεστό και συνοδεύετε με λευκό ρύζι. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήστε το κουνέλι με κοτόπουλο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face