Για 6 άτομα ()
1.Σε μια βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε με μια ξύλινη σπάτουλα ζωηρά και ρίχνετε αμέσως τα κομμάτια από το κουνέλι.
2. Μόλις το κουνέλι αρχίσει να ροδίζει, προσθέτετε τα φύλλα της δάφνης, το σκόρδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και το κρασί μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό. Σιγοψήνετε για 30 - 40΄ με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
3. Όταν γίνει το κουνέλι τρυφερό χαμηλώνετε την θερμοκρασία, τόσο, ώστε να σιγοβράζει το φαγητό. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ με αυγοδάρτη ή πιρούνι. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε στο μπολ με τα αυγά 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό από την κατσαρόλα, κουταλιά -κουταλιά.
4. Στο τέλος ρίχνετε το τριμμένο κεφαλοτύρι ελάχιστο πιπέρι και αδειάζετε το μείγμα αυγού στην κατσαρόλα. Αφήστε το φαγητό να βράσει μόλις 2΄και αποσύρετε. Σερβίρετε το κουνέλι τυραύγουλο ζεστό και συνοδεύετε με λευκό ρύζι.
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήστε το κουνέλι με κοτόπουλο.