Για 8 άτομα ()
1. Βράζετε σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό τις πατάτες με τη φλούδα τους, μέχρι να μαλακώσουν. Βράζετε το μπρόκολο χωριστά για 10΄περίπου.
2. Στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως.
3. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις αλέθετε στο μύλο του πουρέ (ΜΥΛΟ ΓΙΑ ΠΟΥΡΕ COOK SHOP), όπως και το μπρόκολο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ. Ανακατεύετε τα δύο μείγματα πουρέ με μια σπάτουλα και αφήνετε στην άκρη.
4. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το βούτυρο ελαφρά σε μια κατσαρόλα. Όταν κρυώσει το ρίχνετε στον πουρέ.
5. Τοποθετείτε όλα τα υπόλοιπα υλικά στον πουρέ και τα αναμιγνύετε. Το μείγμα πρέπει να είναι σφικτό.
6. Πλάθετε μπροκολοκεφτεδάκια στο μέγεθος μικρού καρυδιού με τα χέρια σας.
7. Βάζετε ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα ή φριτέζα και αφού ζεσταθεί πολύ καλά ξεκινάτε να τις τηγανίζετε φροντίζοντας να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.
8. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα τα μπροκολοκεφτεδάκια από την κατσαρόλα και τα αραδιάζετε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρετε κρύα.
Εναλλακτικά, αντί να τα τηγανίσετε, μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο στους 180ο C για 45΄τοποθετώντας τα σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.
Μπορείτε να συνοδέψετε αυτά τα εμπνευσμένα μπροκολοκεφτεδάκια από μπρόκολο και πατάτα, με μια κρύα σάλτσα γιαουρτιού ή τυριού, και απολαμβάνετε ένα υπέροχο ορεκτικό!