alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mprokolokeftedakia top 26 01 2017

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε εσείς και τα παιδιά σας, νόστιμους και θρεπτικούς κεφτέδες λαχανικών, πλούσιους σε βιταμίνη C.

ΜΠΡΟΚΟΛΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

mprokolokeftedakia top 26 01 2017

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε εσείς και τα παιδιά σας, νόστιμους και θρεπτικούς κεφτέδες λαχανικών, πλούσιους σε βιταμίνη C.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 1/2 μπρόκολο κατεψυγμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, πολτοποιημένο
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουτ.γλυκ. ρίγανη
  • 2 φλιτζάνια Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό τις πατάτες με τη φλούδα τους, μέχρι να μαλακώσουν. Βράζετε το μπρόκολο χωριστά για 10΄περίπου.


2. Στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως.


3. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις αλέθετε στο μύλο του πουρέ (ΜΥΛΟ ΓΙΑ ΠΟΥΡΕ COOK SHOP), όπως και το μπρόκολο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ. Ανακατεύετε τα δύο μείγματα πουρέ με μια σπάτουλα και αφήνετε στην άκρη.


4. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το βούτυρο ελαφρά σε μια κατσαρόλα. Όταν κρυώσει το ρίχνετε στον πουρέ.


5. Τοποθετείτε όλα τα υπόλοιπα υλικά στον πουρέ και τα αναμιγνύετε. Το μείγμα πρέπει να είναι σφικτό.


6. Πλάθετε μπροκολοκεφτεδάκια στο μέγεθος μικρού καρυδιού με τα χέρια σας.


7. Βάζετε ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα ή φριτέζα και αφού ζεσταθεί πολύ καλά ξεκινάτε να τις τηγανίζετε φροντίζοντας να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.


8. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα τα μπροκολοκεφτεδάκια από την κατσαρόλα και τα αραδιάζετε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρετε κρύα.

 

Εναλλακτικά, αντί να τα τηγανίσετε, μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο στους 180ο C για 45΄τοποθετώντας τα σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να συνοδέψετε αυτά τα εμπνευσμένα μπροκολοκεφτεδάκια από μπρόκολο και πατάτα, με μια κρύα σάλτσα γιαουρτιού ή τυριού, και απολαμβάνετε ένα υπέροχο ορεκτικό!



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face