Για 8 άτομα ()
1. Καθαρίζετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες ή σε κύβους μεγάλους. Πλένετε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
2. Τοποθετείτε σε ένα πυρέξ τα υλικά σε στρώσεις με την εξής σειρά: πρώτα τα κρεμμύδια, μετά τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και, τέλος, τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε το νερό και το ελαιόλαδο. Σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Πασπαλίζετε με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο μαϊντανό και με το ανθότυρο και σερβίρετε
Αν θέλετε να δώσετε ακόμα ποιο πλούσια υφή και γεύση δοκιμάστε να πλάσετε μερικά μικρά κεφτεδάκια από μοσχαρίσιο κιμά και να τα βάλετε ανάμεσα στα λαχανικά. Μην προσθέσετε περισσότερο νερό διότι τα κολοκύθια και οι ντομάτες θα βγάλουν το δικό τους. Αντί για νερό ενισχύστε την γεύση με ένα φλιτζάνι κρασί λευκό.