alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

askolibroi-koukia top

Η τραγανή και κρουστή σάρκα της ρίζας των ασκόλυμπρων ταιριάζει μοναδικά με την γλυκιά και δροσερή υφή από τα φρέσκα κουκιά

ΑΣΚΟΛΥΜΠΡΟΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ

askolibroi-koukia top

Η τραγανή και κρουστή σάρκα της ρίζας των ασκόλυμπρων ταιριάζει μοναδικά με την γλυκιά και δροσερή υφή από τα φρέσκα κουκιά

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό ασκόλυμπρους
  • 1/2 κιλό κουκιά φρέσκια καθαρισμένα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε τα κουκιά, τα πλένετε και τα τοποθετείτε σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό και τα βράζετε σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.


2. Καθαρίζετε τους ασκόλυμπρους, τους πλένετε καλά και τους βράζετε για 30 λεπτά. Τους στραγγίζετε και τους βάζετε σε πιατέλα. Προσθέτετε τα κουκιά στραγγισμένα και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Αλατίζετε ελαφρά, ανακατεύετε και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε το και με ξερά κουκιά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face