Για 8 άτομα ()
1. Πλένετε τις μελιτζάνες τις χαράσσετε κάθετα και αφαιρείτε την ψίχα τους. Ρίχνετε τις μελιτζάνες και την ψίχα τους σε ένα μεγάλο μπολ με αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν, και τις αφήνετε για 10 λεπτά.
2. Ρίχνετε σε ένα μπολ τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, την ψίχα από τις μελιτζάνες που έχετε στύψει καλά και ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και τα ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας.
3. Στραγγίζετε τις μελιτζάνες και τις γεμίζετε με το μείγμα του κιμά. Αραδιάζετε τις μελιτζάνες σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι, τις πιπεριές, τα ντοματίνια και τον μαϊντανό και σιγοβράζετε τα γεμιστά για 1 ώρα.
Αν θέλετε μπορείτε να «σφραγίσετε» τη γέμιση βουτώντας τις μελιτζάνες από τη μεριά της γέμισης εναλλάξ σε χτυπημένο αυγό και τριμμένη φρυγανιά. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να τηγανίσετε ελαφρά τις μελιτζάνες, από την πλευρά της γέμισης, πριν τις βάλετε να βράσουν.