alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

elies top

Η απίστευτη γλυκύτητα του καραμελωμένου κρεμμυδιού έρχεται ευγενικά να κοντράρει τις πικάντικες ελιές Θάσου.

ΕΛΙΕΣ ΘΑΣΟΥ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

elies top

Η απίστευτη γλυκύτητα του καραμελωμένου κρεμμυδιού έρχεται ευγενικά να κοντράρει τις πικάντικες ελιές Θάσου.

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 6 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
12 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 1/2 φλιτζάνια ελιές θρούμπες τύπου Θάσου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ.γλυκ. θυμάρι
  • 1 κουτ.γλυκ. ρίγανη
  • 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μουσκεύετε για 12 ώρες τις ελιές σε άφθονο κρύο νερό. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό, τις στραγγίζετε και τις απλώνετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν εντελώς.


2. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια χωρίς να σας μαυρίσουν.


3. Προσθέτετε τις ελιές και τηγανίζετε ελαφρά για 4-6 λεπτά. Αδειάζετε τις ελιές μαζί με το λάδι τους σε ένα τρυπητό και τις αφήνετε να στραγγίσουν.


4. Πασπαλίζετε με το θυμάρι και την ρίγανη. Ανακατεύετε και σερβίρετε τις ελιές χλιαρές ή κρύες.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις ελιές Θάσου με θρούμπες ελιές Κρήτης.

 



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face