alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

reggosalata top 09 03 2017

Ιδιαίτερη σε γεύση και υφή σαλάτα-αλοιφή , που κερδίζει με την μία τον ουρανίσκο των μερακλήδων που θέλουν να συνοδέψουν το τσίπουρο ή το ούζο τους με ένα ιδιαίτερο μεζέ!

ΡΕΓΓΟΣΑΛΑΤΑ

reggosalata top 09 03 2017

Ιδιαίτερη σε γεύση και υφή σαλάτα-αλοιφή , που κερδίζει με την μία τον ουρανίσκο των μερακλήδων που θέλουν να συνοδέψουν το τσίπουρο ή το ούζο τους με ένα ιδιαίτερο μεζέ!

Χρόνος προετοιμασίας: 7 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 6€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 μέτρια ρέγγα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
  • 6 κουτ. σουπ. γαλέτα
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ψήνετε την ρέγκα στον φούρνο για 12 λεπτά , ίσα να καψαλιστεί.


2. Την καθαρίζετε από το δέρμα και τα κόκκαλα.


3. Την βάζετε στο μπλέντερ ή στο μούλτι και αρχίζετε σταδιακά να προσθέτετε όλα τα άλλα υλικά εκτός της γαλέτας που την βάζουμε στο τέλος για να ελέγξουμε την πυκνότητα, που εμείς θέλουμε και το ξύσμα λεμονιού.


4. Την αποθηκεύετε σε μπολ και την βάζετε στο ψυγείο. Όσο μένει στο ψυγείο, τόσο σφίγγει.


5. Σερβίρετε με το ξύσμα λεμονιού και ελαιόλαδο.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Αν θέλετε πιο «στρογγυλή» και ήπια γεύση στη σαλάτα σας, προσθέστε περισσότερη μαγιονέζα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face