alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

xoumous top 01 06 2018

Δροσερό καταπληκτικό ορεκτικό στο οποίο κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί. Να το σερβίρετε με πιτούλες ψητές για να γίνει μεγάλο πάρτι.

ΧΟΥΜΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

xoumous top 01 06 2018

Δροσερό καταπληκτικό ορεκτικό στο οποίο κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί. Να το σερβίρετε με πιτούλες ψητές για να γίνει μεγάλο πάρτι.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 0€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1/2 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
  • 1 κουτ. σουπ. μπλασαμικό λευκό
  • 1 πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. σουσάμι καβουρντισμένο
  • αλάτι
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

Για το χούμους

  • 3 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • 225 γρ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
  • 4 κουτ. σουπ. ταχίνι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ζωμό από την κονσέρβα ή από το νερό που έχετε βράσει τα ρεβύθια
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.γλυκ. κύμινο
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για να κάνετε το Χούμους μουσκεύετε τα ρεβίθια σε κρύο νερό για οκτώ ώρες. Τα στραγγίζετε και τα βράζετε για 45-50 λεπτά σε καθαρό νερό. Κρατήστε από το υγρό τους τουλάχιστον ένα φλιτζάνι. Βάζετε τα στραγγισμένα και βρασμένα ρεβίθια σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιείτε προσθέτοντας 1-2 κουταλιές από ζωμό του βρασμού ώστε να γίνουν ένας λείος πουρές. Αν χρειασθεί προσθέτετε και επιπλέον ζωμό.


2. Ρίχνετε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ταχίνι και συνεχίζετε το χτύπημα στο μπλέντερ. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κύμινο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε για λίγο. Πολτοποιείτε όσο χρειάζεται για να γίνει ένας λείος πουρές.


3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 6-8 λεπτά.


4. Σερβίρετε το χούμους σε ένα βαθύ πιάτο και με την ανάποδη μεριά του κουταλιού φτιάχνετε ένα μεγάλο βαθούλωμα. Ρίχνετε μέσα την σαλάτα και σερβίρετε αμέσως με λίγο έξτρα μαϊντανό και ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Αντί για μαϊντανό μπορείτε να βάλετε και δυόσμο καθώς και φρέσκο κόλιανδρο αν σας αρέσει.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face