Για 4 άτομα ()
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Με ένα μαχαίρι κάνετε τομές στις πατάτες με προσοχή να μη φτάσετε μέχρι το κάτω μέρος της πατάτας. Προσθέτετε τις φέτες βουτύρου σε κάθε τομή και αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε τις πατάτες σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
2. Πέντε λεπτά πριν ψηθούν οι πατάτες βάζετε στις σχισμές το τυρί και ψήνετε μέχρι να λιώσει. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το μπέικον 6'-8'.
3. Βάζετε τη πατάτα σε ένα πιάτο και σερβίρετε γαρνιρισμένη με μπέικον και μια κουταλιά μαγιονέζα garlic mayo BRAVA με σκόρδο και σχοινόπρασο.
Οι πατάτες που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι όψιμές και ώριμες έτσι ώστε να έχουν αναπτύξει τα ζάχαρα τους και να μελώνουν ωραία.