Για 6 άτομα ()
1. Ρίχνετε στο μπλέντερ το σκόρδο και τον ταραμά και αρχίζετε να «δουλεύετε» το μείγμα στην μεσαία ταχύτητα, ενώ την ίδια στιγμή προσθέτετε εναλάξ το ηλιέλαιο με το λεμόνι, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές, λείο και αφράτο μείγμα.
2. Βάζετε την ταραμοσαλάτα σε ένα μπολ. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και σερβίρετε με μερικές ελιές καλαμών.
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί, αλλά μόνο την ψίχα. Μη χρησιμοποιείτε πατάτα στο μπλέντερ γιατί θα αποκτήσει λαστιχωτή υφή.