Για 6 άτομα ()
1. Βάζετε στο μπλέντερ, τα ρεβίθια, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν μια φίνα κρέμα. Αν δείτε πως η κρέμα είναι πολύ πηχτή και δεν αλέθετε εύκολα, προσθέτετε λίγο από το ζωμό μέσα στον οποίο έβρασαν τα ρεβίθια, κουταλιά – κουταλιά όμως για να μην αραιώσει πολύ το μείγμα.
2. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπολ σερβιρίσματος και το σερβίρετε πασπαλίζοντάς το με την πάπρικα και το καβουρντισμένο κουκουνάρι και περιχύνοντάς το με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
Ψήστε το κουκουνάρι στο φούρνο για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Αν θέλετε όμως μπορείτε να το καβουρντίσετε και με βούτυρο στο τηγάνι. Μπορείτε να τη διατηρείσετε στο ψυγείο για 4 - 5 μέρες.