alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

beer-garlic-salad top

Μια διαφορετική σκορδαλιά που θα λατρέψετε

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

beer-garlic-salad top

Μια διαφορετική σκορδαλιά που θα λατρέψετε

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 μεγάλα παντζάρια, μόνο τους λοβούς
  • 8 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 2 κουτ. σουπ. μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 3 κουτ. σουπ. φέτα σπασμένη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε τα παντζάρι και τα βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και βράζετε τα παντζάρια για 40 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν λίγο ώστε να μπορείτε να τα πιάσετε.


2. Καθαρίζετε τα παντζάρια και τα ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτετε τα αμύγδαλά το ελαιόλαδο και τα σκόρδα. Πολτοποιείτε τα υλικά μέχρι να γίνουν αλοιφή.


3. Ρίχνετε τη σκορδαλιά σε ένα μπολ, προσθέτετε την μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα να ανακατευτούν καλά τα υλικά.


4. Μεταφέρετε τη σκορδαλιά σε ένα μπολ σερβιρίσματος πασπαλίζετε με τη φέτα ή μερικά ασπρισμένα αμύγδαλα και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αντί για αμύγδαλο μπορείτε να βάλετε και καρύδι που του ταιριάζει.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face