alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

fried-feta top

Το πιο εύκολο και γρήγορο ορεκτικό για να τσιμπολογήσετε καθώς περιμένετε το αρνάκι να ψηθεί

ΦΕΤΑ ΤΗΓΑΝΗΤΗ ΜΕ ΜΕΛΙ

fried-feta top

Το πιο εύκολο και γρήγορο ορεκτικό για να τσιμπολογήσετε καθώς περιμένετε το αρνάκι να ψηθεί

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό φέτα
  • 2 κουτ. σουπ. τσίπουρο ή ούζο
  • 1/2 πακέτο φύλλο Βηρυτού
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο κατσικίσιο ή γάλακτος (αιγοπρόβειο)
  • 8 κουτ.γλυκ. μέλι θυμαρίσιο
  • 2 κουτ. σουπ. κουκουνάρι, ελαφρώς καβουρντισμένο
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε τη φέτα σε 8 κομμάτια περίπου 3 – 4 εκ. πάχος. Τα βρέχετε με το τσίπουρο ή το ούζο και τα αφήνετε για 10 λεπτά να μαριναριστούν και να πάρουν ένα ιδιαίτερο άρωμα.


2. Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο και κόβετε τη μακρύτερη πλευρά σε 3 λωρίδες. Παίρνετε από 2 λωρίδες κάθε φορά, λιώνετε το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφετε το κάθε φύλλο ξεχωριστά. Τοποθετείε κάθε κομμάτι τυριού στη μία άκρη. Διπλώνετε τα φύλλα δεξιά και αριστερά της φέτας και τα τυλίγετε.


3. Κολλάτε την άκρη των φύλλων βρέχοντάς τα δάχτυλά σας με τσίπουρο ή ούζο. Τα τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία ώσπου να ροδίσουν. Τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε περιχύνοντας με ένα κουταλάκι μέλι κάθε κομμάτι και πασπαλίζετε με το σουσάμι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να τηγανίσετε τη φέτα και χωρίς να την τυλίξετε στο φύλλο, βουτώντας την στο τσίπουρο και μετά, διαδοχικά σε χτυπημένο αυγό και αλεύρι καλαμποκιού.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face