alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

terina-tzatziki top

 Πρόκειται για το παραδοσιακό τζατζίκι φορμαρισμένο, το οποίο κόβετε και σερβίρετε τέλεια και είναι απολαυστικό όσο δεν φαντάζεστε. Δοκιμάστε το!

ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

terina-tzatziki top

 Πρόκειται για το παραδοσιακό τζατζίκι φορμαρισμένο, το οποίο κόβετε και σερβίρετε τέλεια και είναι απολαυστικό όσο δεν φαντάζεστε. Δοκιμάστε το!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
5 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 μεγάλα αγγούρια καθαρισμένα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 1/2 κουτ. σουπ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 κουτ.γλυκ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 5 φύλλα ζελατίνης
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1/4 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σουπ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε με κρύο νερό τα αγγούρια. Με ένα μαχαίρι, τα κόβετε στην μέση και αφαιρειτε τους σπόρους, ενώ με την χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα τριβετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά σε ένα μικρό σουρωτήρι για να βγάλουν όλα τα υγρά τους.


2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα το γιαούρτι με το ξυσμένο αγγούρι, την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, το πολτοποιημένο σκόρδο, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.


3. Σε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό, μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης και μόλις μαλακώσουν, τα μεταφέρετε σε ένα κατσαρολάκι με 1 κ.σ. νερό και τα ζεστάνετε μέχρι να λιώσουν. Μόλις η ζελατίνη λιώσει, την προσθέτετε στο μείγμα του γιαουρτιού με τα μυρωδικά, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε αλάτι.


4. Αδειάζετε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα που έχετε ντύσει με μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 5 ώρες μέχρι να παγώσει.


5. Ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντας σε μία μεγάλη πιατέλα, και αφαιρώντας την μεμβράνη. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με την ντομάτα, το τσίλι, τον μαϊντανό και τον άνηθο και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Φροντίστε να στραγγίξετε πολύ καλά το αγγούρι, γιατί αλλιώς όσες ώρες και να το αφήσετε στο ψυγείο, δεν θα πήξει καλά για να ξεφορμαριστεί σωστά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face