alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

roll top

Αυτά τα αριστοκρατικά ρολάκια φαίνονται σοφιστικέ αλλά είναι εύκολο να γίνουν και επιπλέον ένας πολύ καλός τρόπος για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας σε ένα πάρτι

ΡΟΛΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

roll top

Αυτά τα αριστοκρατικά ρολάκια φαίνονται σοφιστικέ αλλά είναι εύκολο να γίνουν και επιπλέον ένας πολύ καλός τρόπος για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας σε ένα πάρτι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
3 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 25€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα, μαλακό
  • 3 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλυκ. τσίλι γλυκο σε σκόνη
  • 1/4 κιλό καπνιστό σολομό
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τον άνηθο, το σκόρδο σε σκόνη, το τσίλι, την πιπεριά και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.


2. Κόβετε 2 τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτο περίπου 40 εκ. Κόβετε 2 κομμάτια καπνιστού σολομού 15x30 εκ. και τα τοποθετείτε ένα σε κάθε φύλλο αλουμινόχαρτου.


3. Απλώνετε το μισό μείγμα του τυριού στο πρώτο κομμάτι σολομού, αφήνοντας περιμετρικά ένα κενό ½ εκ. Στη συνέχεια τυλίγετε με προσοχή τον σολομό σε ρολό από την μεγαλύτερη πλευρά. Κατόπιν τυλίγετε και το αλουμινόχαρτο σαν καραμέλα. Με την ίδια διαδικασία φτιάχνετε και το δεύτερο ρολό. Βάζετε τα ρολά στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.


4. Αφαιρείτε τα ρολά του σολομού από την κατάψυξη, τουλάχιστον 1 ώρα πριν τα κόψετε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε κάθε ρολό σε 6 φέτες πάχους 5 εκ. περίπου και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να ρολάρετε τις φέτες σε φρεσκοσπασμένο μαύρο πιπέρι ή να στρώμα από άνηθο αλλά θα πρέπει να αλειψετε με λίγο ηλιέλαιο το ρολό για να κολλήσει.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face