alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tyrokayteri top

Δροσερή λόγω του γιαουρτιού που έρχεται να ισορροπήσει την «κάψα» της πιπεριάς και να δώσει ένταση στο ανθότυρο που από τη φύση του είναι ευγενικό τυρί

ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

tyrokayteri top

Δροσερή λόγω του γιαουρτιού που έρχεται να ισορροπήσει την «κάψα» της πιπεριάς και να δώσει ένταση στο ανθότυρο που από τη φύση του είναι ευγενικό τυρί

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 7€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 1/2 φλιτζάνι ανθότυρο
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ.γλυκ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
  • 1 πράσινη καυτερή πιπεριά, ψημένη
  • 1/2 φλιτζάνι αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, την πάπρικα και την πιπεριά. Αφήνετε να πάρουν μία βράση για 5΄-10΄ περίπου και αποσύρετε από τη φωτιά.


2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μυζήθρα και προσθέτετε τη μαγειρεμένη ντομάτα, τα αγγουράκια τουρσί και το δυόσμο.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να απλώσετε την τυροκαυτερή σε φέτες ψωμί ή παξιμάδι ή μπορείτε να τη σερβίρετε ως ορεκτικό.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face