alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tzatziki-washabi topimage

Η πιο εναλλακτική και ενδιαφέρουσα παραλλαγή για τζατζίκι που έχετε ποτέ δοκιμάσει. Με την ένταση απ' το Γιαπωνέζικο Wasabi και τη δροσιά απ' το Ελληνικό γιαούρτι.

ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΓΟΥΑΣΑΜΠΙ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

tzatziki-washabi topimage

Η πιο εναλλακτική και ενδιαφέρουσα παραλλαγή για τζατζίκι που έχετε ποτέ δοκιμάσει. Με την ένταση απ' το Γιαπωνέζικο Wasabi και τη δροσιά απ' το Ελληνικό γιαούρτι.

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ. 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Πολύ Εύκολο
Κόστος: 4€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 5 μικρά αγγουράκια με τη φλούδα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ. σουπ. μαγιονέζα light
  • 6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. wasabi σε σκόνη ή πάστα
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκ. λεμόνι
  • 3 κουτ. σουπ. λευκό ξύδι
  • 2 κουτ. σουπ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Περνάτε το αγγούρι από έναν χοντρό τρίφτη και το αδειάζετε σε ένα τρυπητό σκεύος. Αλατίζετε και το αφήνετε να στραγγίσει τα υγρά του για τουλάχιστον μισή ώρα.

 

2. Σε ένα μπολ διαλύετε την σκόνη γουασάμπι μαζί με το ξίδι, το λεμόνι και μια κουταλιά της σούπας νερό. Αν χρησιμοποιήσετε πάστα γουασάμπι αυτό το παραλείπετε και τη ρίχνετε κατευθείαν μέσα στο γιαούρτι.

 

3. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ αδειάζετε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, το γουασάμπι μαζί με το ξίδι και το λεμόνι, το δυόσμο, το πολτοποιημένο σκόρδο και στο τέλος το αγγούρι. Είναι απαραίτητο να σφίξετε το τριμμένο αγγούρι στο χέρι για να βγάλει τα υγρά του ώστε να μην νερώσει το τζατζίκι. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι και προσθέτετε σιγά σιγά με αργή ροή το ελαιόλαδο μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.

 

4. Δοκιμάζετε και διορθώνετε την γεύση με λίγο επιπλέον αλάτι ή ξίδι, αν είναι απαραίτητο. Σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και βάζετε στο ψυγείο για μια τουλάχιστον ώρα πριν σερβίρετε ώστε να αναπτυχθούν οι γεύσεις και να δροσίσει.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο σκόρδο ή λίγο ακόμα ξύδι αν θέλετε πιο δυνατή γεύση. Αν όμως επιθυμείτε πιο πικάντικη ένταση, βάλτε λίγο ακόμα γουασάμπι ή πράσινο ταμπάσκο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face