alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

xaxles top

Εύκολο και πολύ ιδιαίτερο ορεκτικό με ελληνική γεύση

ΧΑΧΛΕΣ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ

xaxles top

Εύκολο και πολύ ιδιαίτερο ορεκτικό με ελληνική γεύση

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 8 χάχλες τραχανά
  • 1/2 κιλό φρέσκα φασολάκια
  • 2 κουτ. σουπ. κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σουπ. φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο ανθότυρο λιωμένο με ένα πιρούνι
  • 2 κουτ. σουπ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. σουπ. μουστάρδα
  • 4 μεγάλες γαρίδες
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • φυλλαράκια δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε τα φασολάκια και από τις δύο πλευρές και τα κόβετε οριζόντια στη μέση (πρέπει να κοπούν ίσα μεταξύ τους και να έχουν μήκος 4-5 εκατοστά και πλάτος περίπου ½ εκατοστό). Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τα αφήνετε να βράσουν με ξεσκέπαστη τη κατσαρόλα για 2 λεπτά μόνο, ώστε να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους και να παραμείνουν τραγανά. Τα σουρώνετε, τα βουτάτε για ½ λεπτό σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και τα ξανασουρώνετε.


2. Παράλληλα, φτιάχνετε τη σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ το ανθότυρο, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το δυόσμο (η σάλτσα πρέπει να είναι μέτριας πυκνότητας, οπότε αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό και τη ξαναχτυπάτε).


3. Στη συνέχεια, ανακατεύετε σε ένα μπολ τα φασολάκια, την κάπαρη και τη σάλτσα και βάζετε το μείγμα για 20 λεπτά τουλάχιστον στο ψυγείο.


4. Καθαρίζετε τις γαρίδες, αφήνοντας μόνο την ουρά τους, τις σοτάρετε και από τις δύο πλευρές με το βούτυρο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ροζ χρώμα και τις κόβετε οριζόντια στα δύο.


5. Ανοίγετε τη βρύση και βρέχετε τις χάχλες όπως ακριβώς θα βρέχατε ελαφρά ένα σκληρό παξιμάδι προτού το φάτε (προσέχετε να μη σπάσουν). Τις τινάζετε κα βάζετε μέσα στην καθεμιά φασολάκια, τα οποία παίρνετε από το μπολ με μια τρυπητή κουτάλα.


6. Διακοσμήστε κάθε χάχλα με μισή γαρίδα και με ολόκληρα φυλλαράκια δυόσμο. Τη σάλτσα που θα περισσέψει τη σερβίρετε χωριστά ή τη βάζετε στον πάτο της πιατέλας, στερεώνοντας πάνω της τις χάχλες. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να αφαιρέσετε αν θέλετε τις γαρίδες και να αυξήσετε την ποσότητα από τα φασολάκια



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face