alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

bruschetta top

Τώρα τα μανιτάρια είναι σίγουρα στις δόξες τους. Αυτή η πολύ απλή και νόστιμη εκδοχή τους, αναδεικνύει όλη τους τη νοστιμιά ενώ το χωριάτικο ψωμί είναι το πιο ιδανικό στρωματάκι

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

bruschetta top

Τώρα τα μανιτάρια είναι σίγουρα στις δόξες τους. Αυτή η πολύ απλή και νόστιμη εκδοχή τους, αναδεικνύει όλη τους τη νοστιμιά ενώ το χωριάτικο ψωμί είναι το πιο ιδανικό στρωματάκι

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/4 κιλό μανιτάρια κανθαρέλες ή λευκά
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφετε τις φέτες ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε στο γκριλ για 5 – 7 λεπτά.


2. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε πολύ καλά. Μόλις το τηγάνι κάψει καλά ρίχνετε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε σε δυνατή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο, σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Τέλος, αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.


3. Βγάζετε τις φέτες ψωμιού από το φούρνο, τις αραδιάζετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και μοιράζετε στην επιφάνειά τους τα μανιτάρια. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να βάλετε ότι είδος μανιταριού προτιμάτε και να "δέσετε" το  μείγμα με λίγη κρέμα γάλακτος.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face