alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

fasolada laxanika top

Η κλασική ελληνική φασολάδα σε μια πιο πλούσια εκδοχή

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

fasolada laxanika top

Η κλασική ελληνική φασολάδα σε μια πιο πλούσια εκδοχή

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό ψιλά φασόλια, μουλιασμένα για 8 ώρες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 2 μικρά καρότα, κομμένα σε κυβάκια
  • 1/2 μέτρια σελινόριζα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας
  • 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε τα φασόλια σε ένα λίτρο ζεστό νερό για 20 λεπτά. Πετάτε το πρώτο νερό και τα σουρώνετε.


2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, την πατάτα, τον αρακά και το καρότο, ίσα να μαραθούν λίγο. Προσθέτετε τα φασόλια στραγγισμένα και ξεπλυμένα, και ένα λίτρο ζεστό νερό, να σκεπάσει καλά τα υλικά και να τα ξεπερνά κατά 2-3 δάχτυλα.


3. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Στη συνέχεια προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό καθώς και το αλάτι (όχι νωρίτερα, για να μη σκληρύνουν τα φασόλια) και βράζετε για άλλα 40 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει το φαγητό. Σερβίρετε τη φασολάδα ζεστή με φέτες ζεστό ψωμί.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε τη φασολάδα χωρίς ντομάτα και να προσθέσετε και λίγα ψιλοκομμένα μυρώνια και καυκαλίθρες και λίγο χυμό λεμονιού.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face