Για 6 άτομα ()
1. Πετάτε το νερό από τα φασόλια και τα βράζετε σε καθαρό κρύο νερό για 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.
2. Αλλάζετε το νερό και βράζετε τα φασόλια εκ νέου σε φρέσκο νερό, έως ότου αυτά να γίνουν εντελώς μαλακά χωρίς, όμως, να λιώσουν.
3. Τα βάζετε στην άκρη να κρυώσουν μαζί με το νερό που τους έχει απομείνει. Παίρνετε 2-3 κουταλιές της σούπας βρασμένα φασόλια, τα πολτοποιείτε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το σκόρδο, το ταχίνι, το χυμό των λεμονιών, το ξίδι, το αλάτι και το ελαιόλαδο, τα οποία έχετε δουλέψει όλα μαζί σε ένα μπολ για 5-6 λεπτά ώστε να έχουν γίνει μια ομοιογενή κρέμα.
4. Ενώνετε το μίγμα αυτό με τα υπόλοιπα βρασμένα φασόλια και ανακατεύετε καλά. Στο τέλος προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το κόκκινο πιπέρι ή τη πάπρικα και αλάτι.
5. Τα τοποθετείτε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος και τον διακοσμείτε με τις κομμένες σε φέτες τομάτες και τα αυγά.