alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

nostimo fakoruzo top 24 11 2016

Βαρεθήκατε συνέχεια τις φακές σούπα;  Eδώ σας έχω τον πιο ευφάνταστο απλό και νόστιμο τρόπο να ανανεώσετε τις φακές σας…..

ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΚΟΡΥΖΟ

nostimo fakoruzo top 24 11 2016

Βαρεθήκατε συνέχεια τις φακές σούπα;  Eδώ σας έχω τον πιο ευφάνταστο απλό και νόστιμο τρόπο να ανανεώσετε τις φακές σας…..

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 φλιτζάνια φακές
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουτ. σουπ. μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε τις φακές με το φύλλο δάφνης για 25΄μέχρι να μαλακώσουν.


2. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο να ξανθύνει ελαφρώς και προσθέτετε τις φακές σουρωμένες μαζί με το ρύζι, το κύμινο την πάπρικα, την πιπεριά και το καρότο . Αφήστε να ψηθούν για λίγα λεπτά και σβήστε με το κρασί.


3. Προσθέστε 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό και βράστε για 10΄μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.


4. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε την ντομάτα , τον μαϊντανό, τον βασιλικό, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, περιχύστε με το ελαιόλαδο , ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να φτιάξετε το φακόρυζο και με τις φακές που σας έχουν μείνει, αφού τις σουρώσετε.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face