Για 6 άτομα ()
1. Μουσκεύετε για 8 ώρες τα φασόλια σε άφθονο νερό. Τα στραγγίζετε και τα βράζετε επίσης σε άφθονο αλατισμένο νερό. Αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια και πετάτε μετά από 20 λεπτά το πρώτο νερό. Το οποίο αντικαθιστάτε με νέο καθαρό νερό και συνεχίζετε το βρασμό μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
2. Πλένετε και κόβετε τη φλούδα μανταρινιού σε λεπτές λωρίδες. Ψιλοκόβετε το δεντρολίβανο και το σκόρδο. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά, σ' ένα τηγάνι με 3 κουταλιές ελαιόλαδο , το σκόρδο με τις φλούδες πορτοκαλιού, την κανέλα, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Ρίχνετε το λουκάνικο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
3. Ξεπλύνετε και στραγγίζετε τα φασόλια. Τα αδειάζετε σε ένα πυρέξ και προσθέστε το λουκάνικο μαζί με τα μπαχαρικά και το λουκάνικο. Ανακατεύετε και ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό μανταρινιού, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι μαζί με ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό. Ψήνετε στον φούρνο για 30-40 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.
Είναι πολύ σημαντικό οι γίγαντες να βράσουν πολύ καλά πριν τους ενώσετε με τα λουκάνικα ώστε να χυλώσουν.