Για 4 άτομα ()
1. Mουσκεύετε τα φασόλια σε λίγο νερό 20 λεπτά πριν τα μαγειρέψετε. Ζεστένετε 1 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και τα ρίχνετε μέσα. Τα αφήνετε να βράσουν για 25 λεπτά περίπου. Τα τραβάτε και τα τοποθετείτε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν τα υγρά τους.
2. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το μάραθο, το σπανάκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι νερό και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά. Προσθέτετε τα φασόλια, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε χλιαρό ή κρύο σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορείτε να εμπλουτίσετε το φαγητό αυτό και με άλλα χορταρικά όπως με καυκαλίδες, σταφυλινάκους και μυρώνια ή λίγο δύοσμο.