alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

fasolada top

Η κλασσική ελληνική φασολάδα γίνεται με μικρά ή μεσαία φασόλια, χυλωμένα και λαχταριστά. Συνδυασμένα πάντα με κόκκινη σάλτσα και μπόλικο καροτάκι

ΦΑΣΟΛΑΔΑ

fasolada top

Η κλασσική ελληνική φασολάδα γίνεται με μικρά ή μεσαία φασόλια, χυλωμένα και λαχταριστά. Συνδυασμένα πάντα με κόκκινη σάλτσα και μπόλικο καροτάκι

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 6€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό ψιλά φασόλια, μουλιασμένα για 8 ώρες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια κονκασέ
  • 1 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας
  • 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • Λίγο μπούκοβο καυτερό ή πάπρικα (προαιρετικά)

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε τα φασόλια σε ένα λίτρο ζεστό νερό για 20 λεπτά. Πετάτε το πρώτο νερό και τα σουρώνετε.


2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τη σελινόριζα και το καρότο, ίσα να μαραθούν λίγο. Προσθέτετε τα φασόλια στραγγισμένα και ξεπλυμένα, και ένα λίτρο ζεστό νερό, να σκεπάσει καλά τα υλικά και να τα ξεπερνά κατά 2-3 δάχτυλα.


3. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Στη συνέχεια προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νεό καθώς και το αλάτι (όχι νωρίτερα, για να μη σκληρύνουν τα φασόλια) και βράζετε για άλλα 40 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει το φαγητό.


4. Σερβίρετε τη φασολάδα ζεστή και σε κάθε πιάτο βάζετε λίγο ωμό ελαιόλαδο, λίγες νιφάδες μπούκοβο και, αν θέλετε, λίγο μείγμα φρέσκιας ντομάτας, ελαιολάδου, θυμαριού και αλατοπίπερου.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε την φασολάδα λευκή και να προσθέσετε διάφορα ψιλοκομμένα χορταρικά όπως μυρώνια και καυκαλίδες.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face