alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

salata-revithia top

Ο πιο απρόσμενος συνδυασμός για όσπρια. Τα ρεβίθια παντρεύονται με την πικάντικη παρμεζάνα, το τραγανό κουκουνάρι και την μικροσκοπική γλυκιά σταφίδα

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

salata-revithia top

Ο πιο απρόσμενος συνδυασμός για όσπρια. Τα ρεβίθια παντρεύονται με την πικάντικη παρμεζάνα, το τραγανό κουκουνάρι και την μικροσκοπική γλυκιά σταφίδα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 φλιτζάνια ρεβίθια μουσκεμένα για 8 ώρες
  • 2 κουτ. σουπ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • 2 κουτ. σουπ. σταφίδα
  • 1 1/2 φλιτζάνι φλούδες παρμεζάνας
  • 1 κουτ. σουπ. δυόσμο ή άνηθο
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε τα ρεβίθια, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά.


2. Βάζετε στο μπλέντερ το λάδι, το πιπέρι, το αλάτι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την μια κουταλιά σταφίδες, το μισό τυρί, το δυόσμο ή τον άνηθο και τα χτυπάμε για 2'-3' να γίνουν σάλτσα.


3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα ρεβίθια, το κουκουνάρι, την υπόλοιπη σταφίδα, τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί, λίγο δυόσμο και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε περισσότερη γεύση και άρωμα από μυρωδικά προσθέστε λίγο σχινόπρασο



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face