alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

psari-alati2

 Ένας εντελώς ιδιαίτερος τρόπος για να απολαύσετε ένα ζουμερό και φρέσκο ψάρι που κρατάει όλα του την νοστιμιά φυλακισμένη σε ένα χοντρό στρώμα αλατιού

ΨΑΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ

psari-alati2

 Ένας εντελώς ιδιαίτερος τρόπος για να απολαύσετε ένα ζουμερό και φρέσκο ψάρι που κρατάει όλα του την νοστιμιά φυλακισμένη σε ένα χοντρό στρώμα αλατιού

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 20€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 2 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό ψάρι, τσιπούρα ή λαυράκι
  • 500 γρ. αλάτι χοντρό
  • 500 γρ. αλάτι ψιλό
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
  • 7 ασπράδια αυγών
  • 2 κλαδάκια λεμονόχορτο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πράσινο πιπέρι ολόκληρο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πράσινο πιπέρι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κόκκινο πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.  Απλώνετε αλουμινόχαρτο σ' ένα μεγάλο ταψί. Ρίχνετε σ' ένα μπολ το χοντρό και το ψιλό αλάτι, τα ανακατεύετε και προσθέτετε τα ασπράδι των αυγών, αφού τα έχετε χτυπήσει σε σφιχτή μαρέγκα στο μίξερ με το σύρμα.


2.  Παίρνετε το ψάρι και βάζετε το βούτυρο στην κοιλιά και λίγο στο κεφάλι. Στρώνετε το κάτω μέρος του ταψιού με το μείγμα των αλατιών. Το πάχος πρέπει να είναι περίπου 3 – 4 εκ , ρίχνετε και τα πιπέρια.


3.  Ακουμπάτε επάνω το ψάρι και την καλύπτετε ολόκληρη με τα φύλλα λεμονόχορτου και με το αλάτι. Πρέπει να σκεπαστεί το ψάρι εντελώς από το αλάτι και να μην φαίνεται καθόλου.


4.  Το τυλίγετε και με το αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 30 λεπτά, ανοίγετε το φούρνο, γυρίζετε το ψάρι από την άλλη πλευρά και το αφήνετε να ψηθεί για άλλη μισή ώρα.


5.  Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε το ψάρι που γύρω του υπάρχει μια συμπαγής κρούστα αλατιού σε μια πιατέλα. Με ένα μυτερό και με χοντρή λάμα μαχαίρι και ένα σφυράκι σπάστε την κρούστα προσεκτικά. Μαζί θα αφαιρεθεί και το δέρμα του ψαριού.


6. Μεταφέρετε το "καθαρό" ψάρι σε μια πιατέλα και σερβίρετε αμέσως. Αν θέλετε συνοδέψτε με λαδολέμονο. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μην φτιάξετε από πριν το ψάρι στο αλάτι παρά μόνο την ώρα που θα θέλετε να το μαγειρέψετε. Αν μείνει έστω και μια ώρα στο αλάτι διαποτίζει η σάρκα του και γίνεται αλμυρό. Πειραματιστείτε και με άλλα ψάρια πάντα όμως λιπαρά και τουλάχιστον ενός κιλού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face