Για 8 άτομα ()
1. Σιγοβράζετε τα κρεμμύδια με ½ φλιτζάνι νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Βγάζετε τα κρεμμύδια και τοποθετείτε στον πάτο της κατσαρόλας τον μπακαλιάρο.
2. Αραδιάζετε από πάνω τα κρεμμύδια, ρίχνετε το μπαχάρι, τα γαρίφαλα, το ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε τα για 15 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας.
3. Περιχύνετε το φαγητό με το χυμό των λεμονιών και το αφήνετε να πάρει μία ακόμη βράση. Σερβίρετε ζεστό σε βαθιά πιάτα.
Αν το αφήσετε να κρυώσει, θα έχετε ένα είδος ψαροπηχτής που μπορεί να καταναλωθεί και παγωμένη.