alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

gavros top

Ένας από τους πιο δημοφιλείς μεζέδες του ούζου διπλα στο κύμα

ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΜΕ ΜΗΛΟΞΙΔΟ

gavros top

Ένας από τους πιο δημοφιλείς μεζέδες του ούζου διπλα στο κύμα

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
5 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 4€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό γαύρο μεσαίου μεγέθους
  • 1 φλιτζάνι μηλόξιδο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. αλάτι όχι καλά γεμάτη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε τον γαύρο από το κεφάλι και τα εντόσθια. Τον πλένετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και τον αδειάζετε σε ένα τρυπητό να στραγγίσει τα υγρά του.


2. Με ένα μυτερό μαχαίρι τον χωρίζετε στα δύο κατά μήκος του κεντρικού ψαροκόκαλου. Αυτό γίνεται εύκολα και με το χέρι αν το ψάρι είναι μεσαίου μεγέθους χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να σας λιώσει. Τραβάτε το κεντρικό ψαροκόκαλο και κρατάτε ατόφια τα δυο φιλέτα που "συνδέονται" στην ουρά.


3. Αραδιάζετε τα φιλέτα σε ένα ρηχό ταψί ή σε ένα πυρέξ και τα πασπαλίζετε με το αλάτι, περιχύνετε με το μηλόξιδο και αφήνετε 6-7 λεπτά να "σταθούν". Θα παρατηρήσετε ότι στο διάστημα αυτό ο γαύρος θα αρχίσει να αλλάζει χρώμα και να ασπρίζει.


4. Πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη. Αφήνετε στο ψυγείο για 5-8 ώρες. Αν και θα μπορούσατε να το καταναλώσετε και αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη μαρινάδα με λίγο γλυκοπίπερο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face