Για 10 άτομα ()
1. Πλένετε καλά την αθερίνα και τη στραγγίζετε με ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
2. Τοποθετείτε σε ένα μπολ την αθερίνα,τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον δυόσμο, τα αυγά, το μπέικιν παούντερ, την πολτοποιημένη ντομάτα, το αλάτι ,το πιπέρι και το αλεύρι. Ανακατεύετε μαζί όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος και μέτριος σε πυκνότητα χυλός. Αν χρειαστεί προσθέστε κι άλλο αλεύρι.
3. Παίρνετε κουταλιά-κουταλιά απ' το χυλό και τον τηγανίζετε σε ένα τηγάνι με μπόλικο καυτό ελαιόλαδο.
Αποσύρετε με ένα πιρούνι αφού ροδίσουν καλά και από τις δύο μεριές και τις ακουμπάτε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
4. Σερβίρετε ζεστά, συνοδεύοντας με βραστά χόρτα και φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα.
Μπορείτε να φτιάξετε δίπλα σε αυτές τις γευστικές ψαροτηγανίτες μια σαλάτα με ψιλοκομμένη ντομάτα, μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι και αγγούρι.