alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

patatopita top

Διαφορετική, νόστιμη και αρωματική, σίγουρα αυτή η πατατόπιτα δεν μοιάζει με καμιά!

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΑΒΑ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

patatopita top

Διαφορετική, νόστιμη και αρωματική, σίγουρα αυτή η πατατόπιτα δεν μοιάζει με καμιά!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό φύλλο χωριάτικο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζάνι φάβα βρασμένη
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κλαδάκια φασκόμηλο φρέσκο ή αποξηραμένο
  • 2 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες. Τις βράζετε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το πιρούνι. Ξεφλουδίζετε και περνάτε τις βρασμένες πατάτες από το μύλο των λαχανικών. Τις ρίχνετε σε ένα μπολ. Ανακατεύετε τη φάβα με τον πουρέ πατάτας. Προσθέτετε  τα κρεμμύδάκια, τον άνηθο, το φασκόμηλο και τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, και το κύμινο. Πασπαλίζετε με το σιμιγδάλι και ανακατεύετε καλά.


2. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί παραλληλόγραμμο. Στρώνετε τα 3 φύλλα, επίσης λαδωμένα μεταξύ τους, ρίχνετε τη γέμιση και τη στρώνετε με μια σπάτουλα.


3. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα. Γυρίζετε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα για να σχηματίσουν στεφάνι και τρυπάτε απαλά την επιφάνεια με ένα πιρούνι.


4. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 45'- 50'στους 180 βαθμούς. Κόβετε την πίτα χλιαρή ή κρύα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αντί για φασκόμηλο μπορείτε να βάλετε ρίγανη.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face