alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pesto top

Κάτι νόστιμο για τσιμπολόγημα πεθύμησα, από εκείνα τα σνακ που σκάει η τραγανή ζύμη κουρού στο στόμα και έρχεται το άρωμα του βασιλικού να σε αποτελειώσει. Πειράζει που δεν τρώω ποτέ ένα; 

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ

pesto top

Κάτι νόστιμο για τσιμπολόγημα πεθύμησα, από εκείνα τα σνακ που σκάει η τραγανή ζύμη κουρού στο στόμα και έρχεται το άρωμα του βασιλικού να σε αποτελειώσει. Πειράζει που δεν τρώω ποτέ ένα; 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο φύλλο κουρού

Για τη σάλτσα

  • 1/2 ματσάκι βασιλικό, μόνο τα φύλλα
  • 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σουπ. κουκουνάρι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 4 κουτ. σουπ. παρμεζάνα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη σάλτσα πέστο. Ρίχνετε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και τα πολτοποιείτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και λείο.


2. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνετε τα φύλλα της ζύμης κουρού και κόβετε κατά μήκος της μεγάλης πλευράς κάθε ένα σε 24 λωρίδες. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφετε την επιφάνεια κάθε λωρίδας με τη σάλτσα πέστο.
3. Διπλώνετε προς τα μέσα ώστε να κλείσετε ελαφρά τη σάλτσα μέσα στη λωρίδα τις δύο πάνω και κάτω άκρες. Στη συνέχεια, πιάνοντας την λωρίδα από αυτές τις άκρες την γυρίζετε ώστε να φτιάξετε μια σπείρα.


4. Αραδιάζετε τα κριτσίνια σε ένα ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο και μεταφέρετε τα κριτσίνια σε μια σχάρα όπου τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε τα και με ένα πέστο μαϊντανού ή με πικάντικο πέστο ντομάτας – καυτερής πιπεριάς.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face