alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pita top

Μια πιτούλα διαφορετική από τις άλλες. Φτιαγμένη με υλικά πλούσια, μυρωδικά ευωδιαστά, ξηρούς καρπούς και φυσικά την ευγενική σάρκα από το κοτόπουλο ή την γαλοπούλα. Αν σας πω ότι την προτείνω και την επιθυμώ περισσότερο από την σκέτη γαλοπούλα ή το ψητό κοτόπουλο

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Ή ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

pita top

Μια πιτούλα διαφορετική από τις άλλες. Φτιαγμένη με υλικά πλούσια, μυρωδικά ευωδιαστά, ξηρούς καρπούς και φυσικά την ευγενική σάρκα από το κοτόπουλο ή την γαλοπούλα. Αν σας πω ότι την προτείνω και την επιθυμώ περισσότερο από την σκέτη γαλοπούλα ή το ψητό κοτόπουλο

Χρόνος προετοιμασίας: 3 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη γέμιση

  • 1 μέτριο κοτόπουλο βρασμένο και ξεψαχνισμένο
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
  • 4 1/2 φλιτζάνια ρύζι (μουσκεμένο σε 5 φλιτζάνια χλιαρό νερό)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια κουκουνάρια
  • 1 κουτ. σουπ. κορινθιακή σταφίδα ή ξερή σουλτανίνα
  • 1 κουτ.γλυκ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κουτ.γλυκ. μπαχάρι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1 κουτ. σουπ. αλάτι
  • 6 φλιτζάνι ζωμό κότας
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι συκωτάκια κότας ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα

Για το φύλλο

  • 2 αυγά
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σουπ. γιαούρτι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι λευκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σοτάρετε με το φρέσκο βούτυρο τα κρεμμύδια για τη γέμιση. Τα γυρνάτε 2-3 φο¬ρές, για να πάρουν χρώμα. Μετά από 4-5 λεπτά προσθέτετε τα κουκουνάρια και τα συκωτάκια. Όταν τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα, προσθέτετε το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά μαζί με τις σταφίδες και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε 6 φλιτζάνια ζωμό κότας. Όταν το νερό αρχίζει να βράζει, ρίχνετε το καλοπλυμένο, μουσκεμένο και στραγγισμένο ρύζι, το ψήνετε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.


2. Όταν το νερό και το ρύζι φτάσουν στο ίδιο επίπεδο, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και το αφήνετε να ψηθεί για άλλα 5-6 λεπτά. Μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται «φουσκάλες» πάνω στο ρύζι, χαμηλώνετε πολύ τη φωτιά και το αφήνετε για 8-10 λεπτά, για να απορροφήσει το νερό του. Όταν το απορροφήσει, σβήνετε εντελώς τη φωτιά και το αφήνετε για 1-2 ώρες να κρυώσει εντελώς.


3. Για να ετοιμάσετε το φύλλο, ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά και αφήνετε τη ζύμη, η οποία πρέπει να είναι τρυφερή, σε ένα δροσερό μέρος (για 1 ώρα περίπου).


4. Σε ένα καλολαδωμένο σκεύος με κοίλο ή στρογγυλό πάτο σκορπίζετε τα αμύγδαλα. Ανοίγετε το φύλλο κάπως χοντρό και το τοποθετείτε στο σκεύος πάνω από τα αμύγδαλα. Όταν η γέμιση κρυώσει, τη βάζετε μαζί με το ξεψαχνισμένο και βρασμένο κοτόπουλο πάνω στο ζυμάρι. Με το υπόλοιπο του φύλλου σκεπάζετε την πίτα.


5. Τοποθετείτε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και το αφήνετε μέσα για 20-25 λεπτά. Μόλις ροδίσει, το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε πριν κρυώσει.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την γαλοπούλα ή το βραστό κοτόπουλο που σας έμεινε από το γιορτινό τραπέζι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face