Για 6 άτομα ()
1.Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και σχηματίζετε στο κέντρο του μια λακκούβα. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά για το φύλλο και προσθέτετε σιγά – σιγά το νερό ζυμώνοντας με τα χέρια σας μέχρι να πάρετε μια ζύμη σφιχτή και ομοιογενή. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμα χλιαρό νερό.
2.Χωρίζετε τη ζύμη σε 7 μέρη και τα ζυμώνετε ξανά το καθένα ξεχωριστά. Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου.
3.Εντωμεταξύ, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τρίβετε την ντομάτα σε ένα τρίφτη με το χέρι.
4.Σοτάρετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα μαζί με το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι για 3'- 4'. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τον κιμά και τον σοτάρετε για 5'-6'. Στην συνέχεια προσθέτετε στο μείγμα την τριμμένη ντομάτα , τον μαϊντανό ,την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα πορτοκαλιού,αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20'. Αποσύρετε από την φωτιά την κατσαρόλα και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
5.Ρίχνετε σε ένα μπολ το γάλα και μουσκεύετε τα παξιμάδια μέσα σε αυτό για 10΄. Τα στραγγίζετε καλά με το χέρι σας για να φύγουν τα πολλά υγρά τους και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με τον κιμά μαζί με το τυρί και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά πολύ καλά και τα ρίχνετε, επίσης, μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά το μείγμα.
6.Ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη τις μπάλες της ζύμης σε φύλλο, διαμέτρου λίγο μεγαλύτερη από το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε. Τα φύλλα πρέπει να έχουν περιθώριο να κρέμονται γύρω από τα τοιχώματα του σκεύους.
7.Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί και στρώνετε στον πάτο του 3 φύλλα λαδωμένα. Ρίχνετε την γέμιση και την στρώνετε με ένα κουτάλι .
8.Απλώνετε από πάνω 4 ακόμα φύλλα και το λαδώνετε μεταξύ τους . Στην συνέχεια ρίχνετε την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζετε με τα άλλα 3 φύλλα αφού τα λαδώσετε.
9.Βάζετε περιμετρικά του κόθορου το κεφαλοτύρι που κρατήσατε και στη συνέχεια γυρίζετε τα φύλλα που περισσεύουν από τα τοιχώματα του ταψιού ώστε να δημιουργήσετε ένα στεφάνι που θα κλείσει μέσα την γέμιση.
10.Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γάλα με το ελαιόλαδο και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφετε την επιφάνεια της πίτας. Χαράσσετε την πίτα σε κομμάτια του μεγέθους που θέλετε και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι η πίτα να ροδίσει, περίπου για 1 ώρα.
Αν δεν σας αρέσει η γεύση του αρνίσιου κιμά, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με χοιρινό.