alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pita me xtapodi top

Αναπάντεχος συνδυασμός που μπορεί στην αρχή να σας ξενίσει. Παρόλα αυτά, με την πρώτη μπουκιά σίγουρα θα αναθεωρήσετε!

ΧΤΑΠΟΔΟΠΙΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

pita me xtapodi top

Αναπάντεχος συνδυασμός που μπορεί στην αρχή να σας ξενίσει. Παρόλα αυτά, με την πρώτη μπουκιά σίγουρα θα αναθεωρήσετε!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 12 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένo
  • 1 ώριμη μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 αυγό (χτυπημένο)
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και καθαρίζετε το χταπόδι αφαιρώντας το στόμα και τα μάτια. Το βράζετε σε άφθονο νερό για 40 – 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.


2. Ρίχνετε το χταπόδι σε ένα μπολ μαζί με το ρύζι, το σκόρδο, την ντομάτα, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, το πιπέρι. Ανακατεύετε πολύ καλά τα υλικά με το χέρι σας ώστε να αναμιχθούν πολύ καλά μεταξύ τους.


3. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί και στρώνετε κάτω 4 φύλλα τα οποία επίσης έχετε λαδώσει μεταξύ τους με ένα πινελάκι. Ρίχνετε την γέμιση και σκεπάζετε με έξι λαδωμένα φύλλα. Γυρίζετε τις άκριες προς τα μέσα και χαράσσετε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.


4. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο αλείφετε με το αυγό που έχετε χτυπήσει μαζί με το γάλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 – 50 λεπτά. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει λίγο πριν την σερβίρετε.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face