alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

xaniotika top 21 06 2016

Η μεθυστική μυρωδιά από το αφράτο ζυμάρι που μπερδεύεται με το χορτώδες άρωμα από το σπανάκι και την ευωδιά της μυρτιάς τα κάνει να είναι από τα πιο νόστιμα πιτάκια και συνάμα τα πιο απλά που έχω ποτέ δοκιμάσει!

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΣΠΑΝΑΚΟΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΥΡΤΙΑΣ

xaniotika top 21 06 2016

Η μεθυστική μυρωδιά από το αφράτο ζυμάρι που μπερδεύεται με το χορτώδες άρωμα από το σπανάκι και την ευωδιά της μυρτιάς τα κάνει να είναι από τα πιο νόστιμα πιτάκια και συνάμα τα πιο απλά που έχω ποτέ δοκιμάσει!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 0€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 Δωδεκάδες ()

Για τη γέμιση

  • 2 κιλά σπανάκι ή ανάμεικτα χόρτα της επιλογής σας για πίτα
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 3 ματσάκια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 200 γρ. τυρί μαλάκα ή γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Για το φύλλο

  • 2 ποτήρια χλιαρό νερό
  • 4 κουτ. σουπ. ρακή
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • αυγά χτυπημένα για το άλειμμα του φύλλου
  • κλαδάκια φρέσκιας μυρτιάς ή 4-5 φύλλα λεμονιάς
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένoυμε και καθαρίζουμε το σπανάκι. Το στραγγίζουμε με τα χέρια μας, το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τα κρεμμυδάκια και το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε για 3’ ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.


2. Στην συνέχεια στραγγίζουμε το μείγμα και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον δυόσμο, το ανθότυρο , τη μαλάκα ή το κασέρι , το αλάτι και το πιπέρι. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά με ένα πιρούνι.


3. Ετοιμάζουμε το φύλλο. Βάζουμε το αλεύρι και αλάτι σε μια ίσια επιφάνεια και τα ανοίγουμε κάνοντας μια λακκούβα στη μέση. Κατόπιν ρίχνουμε το νερό, τη ρακή και το ελαιόλαδο μέσα στη λακκούβα. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε από μέσα προς τα έξω ομογενοποιώντας όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.


4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα και με ένα πινέλο λαδώνουμε το ταψί . Στη συνέχεια πάνω σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με ένα πλάστη ένα φύλλο μέτριο σε πάχος και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια με διαστάσεις 8Χ8 εκ.


5. Κατόπιν βάζουμε στη μέση του κάθε κομματιού 2 κουταλιές γέμιση. Βρέχουμε τις άκρες του φύλλου και διπλώνουμε το φύλλο από τις 4 άκρες του προς τα μέσα. Αλείφουμε τα καλτσούνια με τα χτυπημένα αυγά και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.


6. Τα τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου και τα ψήνουμε για 20’ –25’.


7. Εντωμεταξύ, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις μυρτιές. Μόλις ψηθούν τα καλτσούνια τα βάζουμε μέσα στο μπολ για να πάρουν το άρωμα της μυρτιάς.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face