alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

traxanokolokutha top 3 8 2016

Η αποθέωση της ελληνικής πίτας, με μόλις 5 υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Καλοκαιρινή, ανάλαφρη, πεντανόστιμη και κυρίως πανεύκολη!

ΤΡΑΧΑΝΟΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

traxanokolokutha top 3 8 2016

Η αποθέωση της ελληνικής πίτας, με μόλις 5 υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Καλοκαιρινή, ανάλαφρη, πεντανόστιμη και κυρίως πανεύκολη!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

  • 2 φλιτζάνια τραχανά ξινό
  • 1/2 κιλό φέτα τριμμένη ή ½ κιλό μυζήθρα ξερή τριμμένη
  • 1 κιλό κολοκύθια τριμμένα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σουπ. δυόσμο ή άνηθο
  • 5 αυγά
  • 300 γρ. μαργαρίνη
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κολοκύθι , προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, την φέτα, τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο και το τραχανά. Ανακατεύετε πολύ καλά το μίγμα να γίνει ομοιογενές και να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.


2. Περνάτε με τη μαργαρίνη άλιωτη ένα στρογγυλό ταψί , έτσι ώστε να σχηματισθεί ένα λιπαρό στρώμα. Πασπαλίζετε την βάση με ελάχιστο τραχανά και ρίχνετε το μίγμα. Απλώνετε καλά και από πάνω βάζετε την υπόλοιπη μαργαρίνη κομμένη σε μικρά κομματάκια.


3. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε και την σερβίρετε.


ΧΡΗΣΙΜΟ

 

Αν θέλετε ή πίτα σας να γίνει πιο ελαφριά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθότυρο αντί για φέτα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face