alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tyropitari top 22 08 2016

Μια από τις πιο απλές και νόστιμες ελληνικές πίτες, που φτιάχνετε μόλις σε 20 λεπτά στο τηγάνι. Αφράτη, τραγανή και πεντανόστιμη!

ΤΥΡΟΠΙΤΑΡΙ

tyropitari top 22 08 2016

Μια από τις πιο απλές και νόστιμες ελληνικές πίτες, που φτιάχνετε μόλις σε 20 λεπτά στο τηγάνι. Αφράτη, τραγανή και πεντανόστιμη!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό τυρί φέτα σκληρή θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο

Για το φύλλο

  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. ξίδι
  • 1 φλιτζάνι λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 5 γρ. μαγιά
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για να φτιάξετε την ζύμη, ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, αφού το έχετε κοσκινίσει πρώτα, και κάνετε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο, το ξίδι, το νερό χλιαρό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει την μάγια και το αλάτι. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια λεία και απαλή ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα για 1-2 ώρες για να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος.


2. Χωρίζετε το ζυμάρι σε 2 ή 3 κομμάτια και ανοίγετε τα κομμάτια με ένα πλαστή σε λεπτά στρογγυλά φύλλα, ½-1 εκ. πάχους.


3. Σκορπίζεται σε όλη την επιφάνεια του φύλου την φέτα και γυρίζεται χαλαρά σε ρολό και μετά τυλίγεται σε σαλίγκαρο.


4. Τον πατάτε ελαφρά με ένα λεπτό πλάστη και το τηγανίζεται σε καυτό λάδι σε βαθύ τηγάνι και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα. Σερβίρετε τους γκιουζλεμέδες ζεστούς.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ

 

Μπορείτε αν θέλετε να το σερβίρετε με μέλι ή ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλλα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face