alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

krhtikoi artoi top 23 10 2016

Φτιάξτε μόνοι σας τους άρτους σας γιατί έχει άλλη αξία και άλλη γεύση!

 

ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΑΡΤΟΙ ΖΥΜΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑ

krhtikoi artoi top 23 10 2016

Φτιάξτε μόνοι σας τους άρτους σας γιατί έχει άλλη αξία και άλλη γεύση!

 

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 10€,

ΥΛΙΚΑ

Για 5 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 2 κιλά αλεύρι λευκό
  • 2 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κομμάτια μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα τριμμένη
  • 1 κουτ.γλυκ. γαρύφαλλα κοπανισμένα
  • 4 φύλλα λεμονιάς
  • 4 φύλλα μαντζουράνας
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη μαγιά διαλυμένη σε δύο φλιτζάνια χλιαρό νερό, προσθέτετε την κανέλα, τα γαρύφαλλα, μαστίχα και τη ζάχαρη.


2. Σε μία κατσαρόλα βράζετε τα λεμονόφυλλα με τη μαντζουράνα για 4 λεπτά σε μισό λίτρο νερό. Αφήνετε το ζωμό να χλιαρύνει. Προσθέτετε στο μείγμα το αλεύρι μέσα στο οποίο έχετε αναμίξει το μπέικιν πάουντερ και σιγά-σιγά το ζωμό από τα λεμονόφυλλα.


3. Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος, βουτάτε τα χέρια σας σε ένα πιάτο με ελαιόλαδο.


4. Όταν πάρετε μια ζύμη αφράτη που δεν κολλάει στα τοιχώματα της λεκάνης, την τοποθετείτε σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με μια βαμβακερή πετσέτα και με μια κουβέρτα, για να ανέβει. Θα την αφήσετε εκεί για 2-3 ώρες.


5. Αφού ανέβει το μείγμα, το χωρίζετε σε 4-5 κομμάτια. Πλάθετε τους άρτους και τους αφήνετε πάλι σκεπασμένους να ανέβουν για 1 ώρα περίπου.


6. Πριν φουρνίσετε τους άρτους, τους αλείφετε με ζαχαρόνερο, το οποίο τους δίνει πολύ ωραία όψη. Τους τοποθετείτε σε ευρύχωρα ταψιά, τα οποία έχετε ελαφρώς λαδώσει και τους ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face