alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

psomi me mesogeiaki geusi top 26 11 2016

Υπέροχο, σπιτικό ψωμάκι με αρωματικά βότανα.

ΨΩΜΙ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

psomi me mesogeiaki geusi top 26 11 2016

Υπέροχο, σπιτικό ψωμάκι με αρωματικά βότανα.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
40 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 0€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/4 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1/2 κιλό λευκό αλεύρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 20 γρ. μαγιά νωπή
  • 1/2 φλιτζάνι κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους
  • 1/2 κουτ. σουπ. ρίγανη αποξηραμένη

Για την επικάλυψη

  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.γλυκ. σκόρδο αποξηραμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. μείγμα από αποξηραμένα βότανα (δενδρολίβανο, ρίγανη, φασκόμηλο, βασιλικό, θυμάρι)

  • 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα βαθύ μπολ ,διαλύετε τη μαγιά με ένα φλιτζάνι πολύ χλιαρό νερό. Προσθέτετε δύο φλιτζάνια τσαγιού λευκό αλεύρι και μια πρέζα αλάτι και ζάχαρη. Σκεπάζετε με βαμβακερή πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.


2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την ντομάτα, την κάπαρη την ρίγανη και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ελαστική και αφράτη ζύμη.


3. Τη σκεπάζετε ξανά με μια πετσέτα και την αφήνετε για περίπου μια ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.


4. Βάζετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου και τα αποξηραμένα βότανα.


5. Τα ανακατεύετε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αλείφετε με ένα πινέλο τα 3/4 του μείγματος πάνω στο ψωμί.


6. Στρώνετε δύο φόρμες με λαδόκολλα, και μοιράζετε το ζυμάρι. Το ψήνετε για περίπου 25 λεπτά στους 180ο C.


7. Η κρούστα που θα σχηματισθεί, πρέπει να έχει ένα βαθύ χρυσό χρώμα.


8. Αμέσως μετά, όταν βγάλετε το ψωμί από το φούρνο, το αλείφετε με το υπόλοιπο μείγμα ελαιολάδου και βοτάνων και αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να βάλετε στη ζύμη και λιαστή ντομάτα αντί για φρέσκια.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face