alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

glukia kolokuthopita top 26 11 2016

Εύκολη, γρήγορη, υγιεινή και ίσως ο καλύτερος τρόπος να απολαύσετε  αυτό το υπέροχο πορτοκαλί λαχανικό!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

glukia kolokuthopita top 26 11 2016

Εύκολη, γρήγορη, υγιεινή και ίσως ο καλύτερος τρόπος να απολαύσετε  αυτό το υπέροχο πορτοκαλί λαχανικό!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 1 κιλό γλυκοκολοκύθα ψιλοτριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κιλό ανθότυρο τριμμένο
  • 3 κουτ. σουπ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουτ.γλυκ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σοτάρετε τη γλυκοκολοκύθα σε ένα μεγάλο τηγάνι με το μισό ελαιόλαδο για 6-10 λεπτά μέχρι μα βγάλει όλα τα υγρά της και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Προσθέτετε το ανθότυρο σε κομμάτια, τη ζάχαρη, το μέλι τον δυόσμο, την φρυγανιά και την κανέλα. Ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να σιγοψηθεί για 4 ακόμα λεπτά.


2. Λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε τέσσερα φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους. Ρίχνετε το μίγμα της γλυκοκολοκύθας, το στρώνετε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης λαδωμένα μεταξύ τους. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στους 180º C για 40 περίπου λεπτά.


3. Σερβίρετε την κολοκυθόπιτα ζεστή ή χλιαρή σε θερμοκρασία δωματίου.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να την εμπλουτίσετε με πιο αρωματικά μπαχαρικά, όπως κύμινο, γαρύφαλλο και τζίντζερ τριμμένο



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face