alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mousounta top 26 03 2017

Η πιο διάσημη Αρβανίτικη, νηστίσιμη πίτα. Πανεύκολη, χωρίς φύλλο, νόστιμη και πικάντικη.

ΜΟΥΣΟΥΝΤΑ

mousounta top 26 03 2017

Η πιο διάσημη Αρβανίτικη, νηστίσιμη πίτα. Πανεύκολη, χωρίς φύλλο, νόστιμη και πικάντικη.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€,

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 φλιτζάνι αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 200 mL ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1 κουτ.γλυκ. μπαχάρι
  • 1 κουτ.γλυκ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κουτ. σουπ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε πολύ καλά τα χορταρικά και τα ανακατεύετε όλα μαζί σε μία μεγάλη λεκάνη, ρίχνετε το αλάτι και τα τρίβετε με τα χέρια σας μέχρι να μαραθούν.


2. Έπειτα ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο, το νερό, τα μπαχαρικά και το αλεύρι και τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.


3. Παίρνετε ένα ταψί, λαδώνετε λίγο την επιφάνεια του ,στρώνετε μέσα το μείγμα και το χαράζετε ελαφριά (δεν πρέπει το πάχος της πίτας να ξεπερνάει τα 3 εκ).


4. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα χόρτα στην πίτα, όπως λάπαθα και τσουκνίδες.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face