alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

psomi me karamelomena kremmydia top 28 03 2017

Νόστιμο και πικάντικο, αυτό είναι ένα ψωμί που πραγματικά μπορεί συνοδεύσει τέλεια την μπύρα ή το κρασί σας.

ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

psomi me karamelomena kremmydia top 28 03 2017

Νόστιμο και πικάντικο, αυτό είναι ένα ψωμί που πραγματικά μπορεί συνοδεύσει τέλεια την μπύρα ή το κρασί σας.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ. 10 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

  • 6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 30 γρ. νωπή μαγιά

Για από πάνω

  • 1 κουτ. σουπ. φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. σουπ. χοντρό θαλασσινό αλάτι

Για τη γέμιση

  • 3 ξερά κρεμμύδια μεγάλα, λευκά
  • 2 κουτ. σουπ. μέλι θυμαρίσιο
  • 3 κουτ. σουπ. ξίδι μπαλσάμικο κρέμα
  • 3 κουτ. σουπ. ζάχαρη καστανή
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 5 κουτ. σουπ. σάλτσα σόγιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

(για 2 φρατζολες)

1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι. Κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνετε μέσα το αλάτι, την μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και λίγη ζάχαρη. Ζυμώνετε το μείγμα προσθέτοντας σταδιακά λίγο ακόμα χλιαρό νερό μέχρι να γίνει ομοιογενείς και ελαστική. Την αδειάζετε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την ξαναζυμώνετε. Την αδειάζετε σε ένα καθαρό μπολ, την σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα και την αφήνετε να φουσκώσει για 20-25 λεπτά.


2. Χωρίζετε την ζύμη σε 2 κομμάτια και τα πλάθετε με αυτή φρατζόλες μέτριες σε μέγεθος. Τα τοποθετείτε πάνω σε μια ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα και πατάτε με την παλάμη σας την επιφάνειά τους.


3. Για να φτιάξετε τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχετε τοποθετήσει σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. (το μέλι, το μπαλσαμικό ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη σάλτσα σόγιας). Σιγομαγειρεύετε αρχικά σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια σε μέτρια θερμοκρασία, για 25’-30’ μέχρι να καραμελώσουν, ανακατεύοντας περιοδικά με ξύλινη κουτάλα.


4. Αδειάζετε το μείγμα του κρεμμυδιού σε κάθε ένα από τα κομμάτια της ζύμης και τα πλάθετε ξανά ώστε να κλείσετε μέσα το μείγμα.


5. Πασπαλίζετε τις φραντζόλες με το χοντρό αλάτι και το δεντρολίβανο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Αντί για δενδρολίβανο μπορείτε να βάλετε ρίγανη.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face