alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pita daxtulidi me kotopoulo top 08 06 2017

Η πιο εντυπωσιακή και εύκολη πίτα κοτόπουλου που έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε! Με πλούσια γέμιση και τραγανό φύλλο σφολιάτας.

ΠΙΤΑ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

pita daxtulidi me kotopoulo top 08 06 2017

Η πιο εντυπωσιακή και εύκολη πίτα κοτόπουλου που έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε! Με πλούσια γέμιση και τραγανό φύλλο σφολιάτας.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 14€,

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 φύλλο σφολιάτας ή ζύμη κουρού
  • 1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
  • 235 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κουτ. σουπ. ξινομυζήθρα
  • 1 φλιτζάνι ασπρομανίταρα αγαρικά, ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C στον αέρα. Κόψτε τη σφολιάτα ή τη ζύμη κουρού σε 8 ισομεγέθη παραλληλόγραμμα κομμάτια και απλώστε τα σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.


2. Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο, αφήστε το να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο. Μόλις ροδίσει προσθέστε το καλαμπόκι και τα μανιτάρια και ανακατέψτε να σοταριστούν.


3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το τυρί κρέμα, την ξινομυζήθρα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ,τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε και το μείγμα από το τηγάνι και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.


4. Απλώστε το μείγμα στα κομμάτια της ζύμης και τυλίξτε τα ώστε να σχηματίσουν ένα δαχτυλίδι. Βάλτε την πίτα σε ένα ταψί αφού το αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο με ένα πινέλο και ψήστε την για 25’, μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.


ΧΡΗΣΙΜΟ


1 ή 2 σταγόνες από λάδι τρούφας, θα δώσουν πιο πλούσια γεύση και άρωμα



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face