alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tsatalia top 03 07 2017

Το πιο διάσημο τριφτό της Τουρκίας που μοιάζει πολύ με μπισκότο ή αν θέλετε με αλμυρό και νόστιμο κουραμπιέ.

ΤΣΑΤΑΛΙΑ

tsatalia top 03 07 2017

Το πιο διάσημο τριφτό της Τουρκίας που μοιάζει πολύ με μπισκότο ή αν θέλετε με αλμυρό και νόστιμο κουραμπιέ.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

  • 1/4 κιλό φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • 4 κουτ. σουπ. γιαούρτι σακούλας
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλυκ. μαχλέπι κοπανισμένο
  • 2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 600 γρ. αλεύρι σκληρό

Για το άλειμμα

  • 1 κρόκο αυγού
  • μαύρο σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέσα σε ένα ευρύχωρο μπολ. Αρχίζετε και ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας καλά μέχρι να πάρετε μια μαλακή ζύμη.


2. Την αφήνετε μισή ώρα να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με μια βαμβακερή πετσέτα. Σε μια λεία επιφάνεια την πλάθετε σε μικρά κορδόνια. Ενώνετε δυο δυο τα κορδόνια από τις άκρες τους και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα αλείφετε με κρόκο αυγού και τα πασπαλίζετε με μαύρο σουσάμι.


3. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Αν θέλετε πιο πικάντικα τα τσατάλια μπορείτε να προσθέσετε λίγο κύμινο



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face