alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pitoules me kolokutha top 05 03 2018

Οι κολοκοτές ή κολοκόπιτες είναι  πεντανόστιμα παραδοσιακά, νηστίσιμα κυπριακά πιτάκια. Φτιάχνονται με πολύ απλά υλικά όπως κίτρινη, τριμμένη κολοκύθα, πλιγούρι και σταφίδα.

ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

pitoules me kolokutha top 05 03 2018

Οι κολοκοτές ή κολοκόπιτες είναι  πεντανόστιμα παραδοσιακά, νηστίσιμα κυπριακά πιτάκια. Φτιάχνονται με πολύ απλά υλικά όπως κίτρινη, τριμμένη κολοκύθα, πλιγούρι και σταφίδα.

Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 0€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 150 ml Χυμό πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο ή ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 700 γρ. σάρκα από κόκκινη κολοκύθα
  • 1/2 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
  • 2 κουτ. σουπ. ρούμι
  • 1 κουτ. σουπ. δυόσμο φρέσκο ή άνηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού. Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 30’ στο ψυγείο.


2. Ζεσταίνουμε λίγο τον ζωμό, τον βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το πλιγούρι και το αφήνουμε να φουσκώσει.


3. Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο ρούμι για 10 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.


4. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη λαχανικών. Την σοτάρουμε με δυο κουταλιές ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα να βγάλει τα υγρά της και να στεγνώσει εντελώς.


5. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την κολοκύθα, το στραγγισμένο πλιγούρι, τα μυρωδικά και τις σταφίδες.


6. Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους ½ εκ. και κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Βάζουμε 1 κ.γλ. γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Πατάμε με ένα πιρούνι τις άκρες να κλείσουν.


7. Αραδιάζουμε τις πιτούλες σε ένα ταψί ντυμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20’ -25’ λεπτά στον αέρα και μέχρι να ροδίσουν.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Αν θέλουμε να τις κάνουμε ακόμα πιο ελαφριές μουλιάζουμε το πλιγούρι σε χλιαρό νερό απλά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face